Wij zijn Gerry en Nilüfer. Op 05 juni 2020 openden wij midden in de Pijp in Amsterdam, om de hoek van de Albert Cuypmarkt, Craft Coffee & Pastry: Een 100% glutenvrije koffiezaak, bakkerij/patisserie, waar iedereen zich thuis voelt! 

“Een koffietentje, daar zijn er toch al veel van?” Ja, maar Craft Coffee & Pastry is naast dat je er een heerlijk bakje koffie kunt krijgen vooral ook een bakkerij en patisserie. Gevulde croissants, brood, bladerdeegproducten en gebakjes. 100% glutenvrij en 100% vol van smaak. En daarnaast ook nog vele lactosevrije en vegan opties.

In 2014 werd bij Gerry de diagnose Coeliakie gesteld, een glutenintollerantie. Samen een lekker slagroomtaartje eten tijdens een verjaardag of een broodje tijdens de lunch, bleken niet meer vanzelfsprekend te zijn. En dat terwijl het wel kan! 

De afgelopen jaren hebben we in binnen- en buitenland veel glutenvrije en juist ook ‘gewone’ bakkerijen en koffiezaken bezocht. We hielden bij wat we er leuk en prettig vonden en wat ons juist niet beviel. Met die informatie gingen we aan de slag. In Italië vonden we uiteindelijk de smaak en structuur waar we naar zochten. We leerden er dat je ook glutenvrij, de allerlekkerste producten kunt maken én dat die niet duur hoeven te zijn. En dat willen we van harte met jullie delen! Bij Craft Coffee & Pastry.